Referat: BT City HF - Bodens HF

Klappat och klart

BT City vinner övertygande mot serieledarna Boden och därmed är man klar för Alltvåan efter jul. Man behövde två poäng för att säkra, men tog alla tre, samtidigt som man grusade Bodens planer på serieseger firande.

Nu får serie ettan en ny chans att greja den saken, när man möter HC Luleå under veckan.

Hemmalaget drog på sig sexton utvisnings minuter på matchen första åtta. En 2+10 förklarar den matematiken. Ett aggressivt bortalag tog tag i taktpinnen från start, samtidigt fick det BT City att komma in matchen genom ett starkt boxplay. Det var två veckor sen senaste matchen, så en viss oro fanns det om form statusen på hemmakrigarna.

Hetsigt, stökigt och bökigt

Just precis, det är väl så man kan sammanfatta fighten. Något skönspel var det inte tal om, utan här var det blåställ på från första stund. Alla utvisningar spelade också stor roll för matchutgången, då många av matchens mål kom när andra sidan besöktes. I mittrundan avgörs tillställningen då City går upp till en 5-1 ledning inför sista. Sköna powerplay mål kröntes av ett shorthanded.

Period 2, tid 8.57

Diving, slashing, struptag, biting, game och match. Det blev en massa minuter, när Andreas Wallgren och Simon Brännvall rök ihop. Domar rapport skall lämnas in, men ett är klart, ”Ante” fick match och därmed missar skyttekungen söndagens möte med Malmberget.

Jonatan Forsgren

BT Citys Zlatan, klev in i hundra klubben då han med fyra assist i matchen passerade 100 gjorda poäng i BT City. ”Jonte” har nu 101 poäng (37-64), detta efter 46 matcher på två och en halv säsong.